Yükleme Rampası

Deponun yükleme alanı ile araç katlarının farklı yükseklikleri arasındaki herhangi bir eşitsizliği telafi etmek için tasarlanan Bizim Usta yükleme rampaları , 
Avrupa normlarına uygun olarak geliştirilmiş ve üretilmiştir ve bu nedenle CE işaretlidir. Bizim Usta, beyan edilen yükleme kapasitelerinin dikkatli bir şekilde hesaplanmasını ve rampaların en kötü koşulları, darbeleri ve aşırı yükleri desteklemesine izin verecek şekilde aksesuarların ve elektrikli ve hidrolik bileşenlerin kaliteyle ilgili katı bir seçimini garanti eder. 
Bizim Usta rampaları  en zorlu gereksinimleri bile karşılar ve aşağıdakiler dahil olmak üzere geniş bir yelpazede üretilir:

- Menteşeli ve teleskopik kenarlı elektrohidrolik rampalar
- Yükleme platformları
- Metal iskele
- Demir rampalar
- Alüminyum kaldırma platformları
- Özel gereksinimler için tasarlanmış modeller

Yükleme rampaları  yükleme ve boşaltma işlemleri sırasında en fazla basınca maruz kalan yapılardır, önemli basınç ve ağırlığı desteklemeleri gerekir, her zaman operatörlerin güvenliğini garanti eder .
Bu nedenlerle tasarım, bu lojistik sürecin tüm aşamalarını düzenleyen uluslararası normları dikkate almıştır. Malzemelerin dikkatli seçimi ve yapısal boyutları, Bizim Usta'nın performansı gerçek kullanımlarından çok daha yüksek olan platformlar sağlamasına olanak tanır.
Çok üst düzeyde olan bu teknik özellikler sayesinde bakım minimuma indirilmiş olup, kaza önleme mekanizma sistemi sayesinde her türlü müdahale tam güvenlik içinde gerçekleştirilmektedir.

Bizim Usta yükleme rampaları nakliye ve depolama ihtiyaçlarında oldukça işlevsel çözümler sunar. Yükleme rampalarımız şu kategorilerde imal edilmektedir:

Dik Yükleme Rampası

Dik yükleme rampaları depo ve antrepolarda nakliye aracının yapıya hizalanması için uygulanan en basit ve ekonomik çözümdür. 
Genellikle yapı içine rampanın montaj edilemediği durumlarda tercih edilir. Dik rampalar ilave inşaat istemez; mevcut yapıya kolaylıkla uygulanabilir. 
Kullanılmadığı zaman dik konuma gelerek yer kaplamaması sağlanır. Ne var ki dik rampalar silindir mili genellikle dışarıda olması sebebi ile ve yapıya ekuple olmaması sebebi ile dış etkenlere karşı savunmasızdır. 
Elektrik ve hidrolik donanımının genellikle yapı dışında kalması sebebi ile rampa zararlı müdahalelere açıktır. 
Bu dezavantajlarının yanında uygulama kolaylığı, az maliyetli olması sebebi ile tercih edilmektedir.

Menteşeli Yükleme Rampası

Menteşeli rampalar yapı içine ekuple edilmiş profesyonel bir depolama aracıdır. Ön tarafında bulunan menteşeli flap bu ürüne ismini vermiştir. Profesyonel depolama sistemlerinde araç ile depo arasındaki bağlantıyı kuran bu rampalar en çok kullanılan çeşittir. 
Menteşeli rampalar kapalı iken menteşe aksamı aynı zamanda rampayı korur. Standart flap uzunluğu 405 mm.'dir. 
Talep üzerine yapı şartları uygunsa 500 mm. flaplı olarak üretilebilir. Standartta 6 ton taşıma kapasitesine sahiptir.

Teleskopik Yükleme Rampası

Teleskobik yükleme rampaları menteşeli rampalar gibi yapı içine ekuple edilmiştir. Tek farkı flapları menteşeli değil teleskobiktir. 
Daha uzun bir flap imkanı sağladığı için en kullanıcı dostu ve güvenli yükleme rampası çeşididir. Teleskobik rampanın menteşeli rampaya göre daha az hamlede işlevsellik kazanması da ayrıca önemlidir. 
Teleskobik rampanın menteşeli rampaya göre belki de tek dezavantajı kapalı vaziyette hidrolik ve elektronik aksamının açıkta kalmasıdır. 
Powerlift teleskobik rampa tasarımında bu dezavantajı kapatacak özellikler mevcuttur. Standart flap uzunluğu 500 mm. olmakla birlikte 1000 mm. ve 1200 mm. olarak da üretilebilmektedir. 
Standartta 6 ton taşıma kapasitesine sahiptir.

Düz Zemin Yükleme Rampası

Mobil rampaya ihtiyaç duymaksızın hidrolik tahrik ile istenilen seviyeye yükselen gömme tip yükleme rampası düz zeminlerde kullanım için idealdir. En verimli şekilde 1600 mm.'ye kadar yükselebilen düz zemin rampaları müşteri taleplerine ve yapının imkanlarına göre tasarlanıp imal edilmektedir. 
EN 1398 standardına göre maksimum %12,5 eğim elde edilebilmektedir.

Seyyar Yükleme Rampası

Taşıma yapacak olan tır, kamyon ve benzeri araçlara malların yüklenmesi veya boşaltılmasını hızlı ve kolay hale getiren seyyar yükleme rampaları, en az 8 ton kaldırma kapasitesine sahiptirler. Bundan daha fazla kapasite için müşterilerimizin arzu ettikleri şekillerde gerekli düzenlemeler yapılarak ihtiyaca göre taşıma kapasitesi arttırılabilir. İşletme şartlarına göre dizayn edilen mobil rampa sayesinde kendi çalışma koşullarınıza en ideal yükleme sistemi imal edilebilmektedir. Kapasite belirlenirken forkliftin kendi ağırlığı, taşınması planlanan toplam yük ve emniyet katsayısı ile çarpımı kullanılmaktadır. Geniş mühendislik hesaplamaları ile ihtiyacınızı karşılayacak en rahat ve işlevsel sistemler sizlere ulaştırılmaktadır.

Seyyar rampa imalatında kullanılacak olan çelik ebatları, yük kaldırmakla görevli olacak olan kriko, tekerlek özellikleri, menteşe ya da oynar parça ekipmanları ve saç kalınlığı tecrübeli mühendis arkadaşlarımız tarafından belirlenmektedir. Gerekli ön çalışmalar neticesinde yükleme rampası imalatına geçilir ve uzman ekibimiz bu süreci başından sonuna yürüterek en ideal sonuçların alınmasını sağlamaktadır. Standart mobil rampa uzunluğu 10.25 m. olmaktadır ve kullanılmadığı zamanlarda fazladan yer kaplamaması için katlandığında bu uzunluk 7.50 metreye kadar düşmektedir. Özellikle açık alanda çalışma yapılacak ise kullanılan 13/14 dökümlü gözyaşı damla desenli saç sayesinde kayma riski minimum seviyeye çekilmektedir.

Seyyar rampa ürünlerimiz standart olarak 100- 160 cm yükseklik aralığında çalışabilmektedir ve gerekli ayarlamalar kriko vasıtasıyla yada hidrolik sistemler aracılığıyla yapılabilmektedir. 2-4-6 katları şeklinde ayarlamalara izin veren krikolar hemen her düzeyde istenilen optimum noktanın ayarlanmasını sağlamaktadır. Taşınması planlanan yük durumuna göre kriko sayısı arttırılabilir ve işletmeniz için en güvenli ve rahat çalışma ortamı yaratılabilir. Standart olarak 4 kriko bulunmaktadır ve taşıma kapasitesi 8 tonluk seyyar rampa ağırlığı da göz önüne alındığında bunların sayılarının arttırılması veya taşıma kapasitesi daha büyük krikolar ile değiştirilmesi mümkündür. Müşterimizin talebi üzerine hidrolik sistemler mobil rampa düzeneğine dahil edilebilir ve ön kanatlar ve 2 metrelik kuyruk kısmı el pompalı veya hidromotor kabiliyeti sayesinde ayarlamalar yapılabilmektedir.

İmal ettiğimiz seyyar rampa arzu edildiği taktirde forklift taşıma aparatı kullanılarak istenilen noktaya taşınabilir ve orada hızlı şekilde kurulum işlemlerinden sonra kullanıma hazır hale gelebilmektedir. İş güvenliğini ve insan sağlığını her zaman önceliklerimiz arasında tutuğumuz için Avrupa, dünya ve ülkemizdeki iş güvenliği kuralları gereğince mobil rampalar, forklift tekerlek yarıçapından daha yüksek bariyerler bulundurmamaktadır.

Mobil Rampa

Mobil yükleme sistemleri sıfır zemin kotundan yükleme boşaltma için kullanılır. Mobil kelime anlamı olarak ta forklift veya personel vasıtası ile hareket ettirilerek yer değiştirilmesinden gelir ve seyyar ürünün diğer adıdır. Seyyar rampalar tonaj olarak 8 ton taşıma kapasitesinden başlayarak müşterinin isteğine göre tonaj arttırılabilir. İç genişlik mobil yükleme sistemlerinde 2mt genişlikte olup 2,5mt-3mt seçeneklerde müşteri isteğine göre değiştirilebilir. Bu değişikliler ürünün çelik konstrüksiyonunda değişiklere sebebiyet verir.

Standart mobil sistemler müşterinin isteğine göre tasarlanan yükleme sistemleri olmaktadır ve genel hatlarıyla aynı amaca hizmet etmektedir. Standart 10,25mt uzunluktaki bir yükleme sisteminde 130 cm kotlu bir tır için yükleme boşaltama yapma esansında 8 derecelik bir açı oluşur. Bu açı forkliftler için gayet uygun bir yükleme açısıdır ve çalışma esnasında büyük kolaylık sağlayabilmektedir.

12mt uzunluğu olan hidrolik tip yükleme sistemleri içinde bu açı daha düşmektedir. Bu tarz yükleme sistemleri üzeri sıcak daldırma galvaniz ızgara kaplı olmaktadır ve bu sayede çok daha uzun ömürlü kullanıma uygundurlar. Bu ızgaralar çentikli yüzeydir. Yağışlı ve nemli havalarda yükleme boşaltma güvenli bir şekilde sistem üzerinde forklift kullanılabilir zira bu durum istenmeyen kaymalarında önüne geçmektedir.

Mobil Rampa genel anlamda treyler krikosu ile araca göre yükseklik ayarı yapılır. Seyyar yükleme sistemi 100cm-160cm arası yüksekte ayarlanabilir. Treyler krikosu sistemin üzerine yeterli sayıda cıvata ile montajlıdır. Burada ki cıvata sayısı tonaj ve yükleme sistemleri üzerine gelen yüke göre hesaplanarak cıvata kesme kuvvetini yenecek şekilde tasarlanır. Mobil rampa mekanizmalarında kullanılan krikolar 25 ton hareketli yük 50 ton statik yük çekme kapasitesindedir.

Kriko ile yükseklik ayarı yapılan ürünümüz ön kanat ve 2mt lik kuyruk kısmı hidrolik el pompası ile kontrol edilir. Ürünümüzün üzerinde bulunan hidrolik pistonlar yük çekme için değil, ön flaplar ve kuyruk kısmının toplanması için kullanılır.
10,25 mt uzunluktaki bir yükleme sistemleri,
2mt lik ilk çıkış sistemi
5 mt tırmanma rampası
2,5mt düz sahanlık
75 cm lik ön kanatlar olmak üzere 4 kısımdan oluşur.
Ön kanatlar araç dorsesine oturarak yükleme sistemi ve araç dorsesi arasında bağlantıyı sağlarlar. Ön kanatlar hidrolik pistonlar vasıtasıyla el pompası ile kontrol edilir.

Örnek Çalışmalarımızı İncelemek İçin Tıklayınız.

 


Forklift Personel Taşıma Sepeti

Forklift Personel Taşıma Sepeti

Forklift Personel Taşıma Sepeti Personelin yüksekte çalışması, bakım, onarım yapması gerektiğinde forklift ç...

BizDoor Kapı Sistemleri

BizDoor Kapı Sistemleri

BizDoor Kapı Sistemleri Size özel çözümler Tasarım ve ürün geliştirme BizDoor, tasarlamak, ...

Size Özel Çözümler İçin